UNESCOn kansainvälinen jazzpäivä 30.4.
Suomen Jazzliitto haastaa ottamaan osaa UNESCOn kansainvälisen jazzpäivän juhlintaan ja Jazzpäivä-kampanjaan! Tästä artikkelista löydät vuoden 2024 somemateriaalit, ohjeet ja Jazzpäivän taustatiedot.
Jazzliitto kannustaa kaikkia jazzin parissa toimivia ja siitä kiinnostuneita osallistumaan UNESCOn Kansainvälisen jazzpäivän viettämiseen niin isojen kuin pienien tapahtumien sekä huomionosoitusten muodossa. Vuonna 2024 kampanjan tavoitteena on kannustaa alaa tekemään tunnetuksi sekä tätä merkkipäivää että jazzin asemaa rauhan, kulttuurienvälisen vuoropuhelun, yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien airuena. Päivän juhlallisuudet yhdistyvät Suomessa saumattomasti vapun viettoon.
Tämän vuoden kampanjakasvoja ovat Abdissa “Mamba” Assefa ja Aili Ikonen. Kampanjan hashtagit ovat: #jazzpäivä #jazzday
Kampanjaan voit osallistua järjestämällä oman tapahtuman tai jakamalla jazzaiheista sisältöä somessa. Alla tarkemmat ohjeet ja kuvamateriaalit.
Järjestä oma tapahtuma Kansainvälisenä jazzpäivänä
Juhli Kansainvälistä jazzpäivää oman tapahtuman myötä! Jos järjestät 30.4. päivä tai sitä edeltävällä viikolla (ma 22.4. eteenpäin) konsertin tai muuta jazzaiheista ohjelmaa, ilmoita siitä Jazzliitolle osoitteeseen maura.manninen@jazzfinland.fi. Teemme Jazzpäivä-kampanjan kanavissa nostoja päivän tapahtumista Suomessa.
Tässä vain muutamia esimerkkejä tavoista osallistua:
- Järjestä konsertti, jamit tai jazz-luento
- Järjestä jazz-aiheinen vapputempaus
- Omista klubisi ohjelma jazzpäivää edeltävällä viikolla kansainväliselle jazzpäivälle
Rekisteröi tapahtuma International Jazz Day –sivustolle
Kansainvälisen näkyvyyden vuoksi rekisteröikää tapahtumanne myös UNESCOn International Jazz Dayn sivustolle. Kattohanke tekee sivustolle ilmoitetuista tapahtumista nostoja omassa tiedotuksessaan.
Tässä International Jazz Day -sivuston rekisteröitymisohjeet:
- Rekisteröi tapahtuma IJD:n sivuilla oheisen lomakkeen kautta: jazzday.com/register
- Seuraa IJD:n tileja Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissa ja tilaa IJD:n uutiskirje
- Osallistu kotimaiseen ja kansainväliseen keskusteluun ja jaa ajatuksia IJD:stä käyttäen virallisia hashtageja #jazzpäivä #jazzdag #JazzDay
Julkaise omia jazzaiheisia päivityksiä
#jazzpäivä
#jazzday
#jazzdag
Jaa 30.4. jazziin liittyviä julkaisuja omilla sometileilläsi. Käytä julkaisujen yhteydessä virallisia hashtageja #jazzpäivä, #jazzdag ja #jazzday, niin nostamme niitä Jazzliiton omissa kanavissa päivän mittaan.
Kuka tahansa voi osallistua Kansainvälisen jazzpäivän juhlimiseen, ja mahdollisuudet ilmaista rakkautta jazziin ovat rajattomat. Tässä vain muutamia esimerkkejä tavoista osallistua 30. huhtikuuta:
- Jaa mieleen jäänein jazzmuistosi
- Jaa julkaisu päivän soittotreeneistä tai oppitunnista
- Järjestä levyraati oman kokoelman aarteista tai esittele lempilevysi
Linkki kuviin
Ladattava ja vapaasti jaettava kuvamateriaali:
Tekstimateriaalia
Voit käyttää tapahtumasi tiedotteissa Jazzpäivä-kampanjaa esimerkiksi näin:
Hyvää UNESCOn Kansainvälistä jazzpäivää 30.4.!
UNESCO nimitti vuonna 2011 30.4. Kansainväliseksi jazzpäiväksi, ja siitä eteenpäin jazz taidemuotona on virallisesti tunnustettu rauhan, kulttuurien välisen vuoropuhelun, monimuotoisuuden sekä ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamisen edistäjänä.
Suomen Jazzliiton Jazzpäivä-kampanjan kotimaisina kasvoina toimivat vuonna 2024 lyömäsoittaja Abdissa “Mamba” Assefa ja laulaja Aili Ikonen.
”Jazz on parhaimmillaan dialogeja, vapautta, valintoja ja voimakasta läsnäoloa. Se tarjoaa mahdollisuuden hetkessä elämiseen ja jonkun yhdessä luodun jakamiseen,” Assefa kuvailee jazzin olemusta.
”Jazzin voima piilee ihmisten yhteydessä toisiinsa. Jazz herättelee, virkistää, viihdyttää, ravistelee, ravitsee, syleilee, inspiroi ja auttaa näkemään uusin silmin, kuulemaan uusin korvin,” Ikonen pukee sanoiksi.
Jazzpäivä soikoon!
#jazzpäivä #jazzday
International Jazz Day – Kansainvälinen jazzpäivä
Marraskuussa 2011 Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO nimitti 30. huhtikuuta International Jazz Day:ksi eli Kansainväliseksi jazzpäiväksi nostaakseen esiin jazzia ja sen diplomaattista tehtävää yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa. Jo yli vuosikymmenen jazz taidemuotona on tunnustettu rauhan, kulttuurien välisen vuoropuhelun, monimuotoisuuden sekä ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamisen edistäjänä.
Kansainvälinen jazzpäivä tuo yhteen muusikot, yleisöt, tutkijat ja yhteisöt ympäri maailmaa oppimaan jazzin juurista sekä juhlimaan jazzin tulevaisuutta.
Kansainvälisen jazzpäivän kattohanketta johtaa legendaarinen jazzpianisti ja -säveltäjä Herbie Hancock, joka toimii UNESCOn kulttuurienvälisen vuoropuhelun suurlähettiläänä ja Herbie Hancock -instituutin puheenjohtajana.
Lisätietoa Kansainvälisen jazzpäivän juhlinnasta maailmalla löydät International Jazz Day -sivustolla: www.jazzday.com