Tapahtumat

Jazz Finland Residency: Joris Roelofs

6.11.–20.11.2023

Suomen Jazzliiton, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Muusikkojen liiton yhteistyönä toteuttamassa kansainvälisessä Jazz Finland Residency -residenssiohjelmassa nähdään 6.–20.2023 hollantilainen klarinetisti, huilisti ja saksofonisti Joris Roelofs.

Klarinetisti, huilisti ja saksofonisti Joris Roelofs (s. 1984) tunnetaan ennen kaikkea monipuolisena muusikkona, mutta myös Nietzschen filosofian ja musiikin suhdetta tutkivana pedagogina ja säveltäjänä. Hän on säveltänyt Nietzschen filosofiaan perustuvia teoksia, luennoi musiikin ja filosofian suhteesta, vapaudesta ja improvisaatiosta, sekä kirjoittaa filosofisia esseitä ja artikkeleita useimmiten Nietzscheen liittyvistä aiheista. Hän on kansainvälisen, Saksassa toimivan Nietzsche-tutkimusryhmän jäsen – ja toki myös miehen väitöskirjan aihe liittyy Nietzscheen, improvisaatioon ja vapauden käsitteeseen.

Roelofs on soittanut Concertgebouw Jazz Orchestran ja Wienin taideorkesterin jäsenenä ja tehnyt yhteistyötä mm. Brad MehldaunLionel Loueken ja Vanguard Jazz Orchestran kanssa. Roelofs johtaa jazzklarinetin osastoa Amsterdamin konservatoriossa.

Roelofsin residenssiohjelmaan kuuluu mm. opettaminen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä sekä konsertointi UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa 10.11. Tanssin talolla. Roelofs konsertoi syksyllä myös Porvoo Jazz Festivalilla 30.9. ja Hietsu is Happeningissa 1.10.

Kaikki Roelofsin julkiset esiintymiset päivitetään myös osoitteeseen jazzfinlandresidency.fi

Kuva: Hielke Grootendorst