Jäsenedut

Suomen Jazzliiton jäsenenä pääset vaikuttamaan koko Suomen jazzalan tulevaisuuteen osana jazzyhteisöä.

Jäsenenä saat myös toimintasi tueksi ajankohtaista tietoa ja osaamista sekä taloudellista tukea ja käytännön henkilökohtaista neuvontaa.

 • Suomen Jazzliitto osallistuu asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun Suomessa ja on aktiivinen alan kehityshankkeissa. Kotimaan kulttuuripoliittista ja yhteiskunnallista vaikuttamista toteutamme myös Suomen Musiikkineuvoston ja Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n jäsenenä.

 • Suomen Jazzliiton valtakunnalliset kiertueet ovat ensisijaisesti jäsenistön varattavissa. Jazzliitto järjestää kaksi omatuotantoista kiertuetta syyskaudella, kaksi kevätkaudella. Jäsenetuna Jazzliitto tarjoaa tuottamiensa kiertueiden konsertit jäsenhintaan. Jazzliiton omatuotantoiset kiertueet ja kiertuehinnat sisältävät lisäksi kuljetukset, majoitukset, ääniteknikon ja -tekniikan sekä valtakunnallisen mediatiedotuksen.

  Hinnasto 2023 alkaen:

  • Soolo 225 euroa
  • Duo 450 euroa
  • Trio 675 euroa
  • Kvartetti 900 euroa
  • Kvintetti 1125 euroa
  • Sekstetti + sitä isommat kokoonpanot 1350 euroa
 • Jazzliiton matkatuki on jäsenyhteisöille kohdistettu etu, jolla tasoitetaan eri puolilla Suomea toimivien konserttijärjestäjien toimintaedellytyksiä ja vahvistetaan alueellisen yhdenvertaisuuden toteutumista.

  Matkatuen ensisijainen muoto on Jazzliiton kiertuebussin lainausmahdollisuus. Matkatukea voidaan myöntää Jazzliiton jäsenyhteisöille myös rahallisena tukena konsertin tai festivaalin esiintyjien matkakustannuksiin. Harkinnanvaraista matkatukea hakeakseen jäsenyhdistys toimittaa kirjallisen, vapaamuotoisen hakemuksen Jazzliitolle. Mahdollinen tuki maksetaan tositteita vastaan. Tukea myönnetään korkeintaan 700 € / tapahtuma.

  Matkatuen kolmas muoto on jäsenyhdistyksille myönnettävä tuki tapahtumavierailuja varten. Maksimissaan 200 € / kerta olevaa tukea voi käyttää esim. pikkubussin vuokrakustannuksiin yhdistyksen järjestäessä yhteiskuljetuksia lähikaupungin konserttitapahtumiin.

 • Suomen Jazzliiton jäsenyhdistykset voivat hakea kerran vuodessa (1.-31.11). max 1000 euron kehittämistukea uusiin toimintansa kehittämishankkeisiin. Kehittämishankkeet voivat olla oman toiminnan laajentamiseen, edelleen kehittämiseen, tai uusien yhteistyömallien rakentamiseen tähtääviä. Tukea ei voi hakea yhdistyksen perustoimintaan. Vuoden 2022 kierroksella tukea myönnettiin yhdelle kehittämishankkeelle. Vuonna 2023 tukea ei myönnetty.

  Hakuohjeet avautuvat näillä sivuilla marraskuussa.

 • Suomen Jazzliitto järjestää syksyisin Tampere Jazz Happeningin yhteydessä jäsenistölleen kaksi päivää kestävät Valtakunnalliset Jazzpäivät. Valtakunnalliset Jazzpäivät sisältävät erilaisia alan keskustelu- ja koulutustilaisuuksia. Jazzliiton vuosikokous järjestetään osana Jazzpäiviä. Tapahtuman yhteydessä jaetaan myös arvostettu Yrjö-palkinto sekä Ylen Jazzradion tunnustus Varjo-Yrjö. Jazzliitto kustantaa vuosikokoukseen saapuville jäsenyhteisöjen edustajille yhden yön hotellimajoituksen sekä Tampere Jazz Happeningin festivaalipassin.

 • Suomen Jazzliitto järjestää jäsenistölleen erilaisia alaan liittyviä, ajankohtaisia koulutus- ja keskustelutilaisuuksia.

 • Suomen Jazzliitto konsultoi ja tarjoaa asiantuntijuutta jäsenilleen erilaisissa tuotantoon, tiedotukseen ja rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä.

 • Suomen Jazzliiton jäsenet saavat majoituksen Scandic-hotelleissa ympäri Suomea Jazzliiton sopimushintaan. Etuhinnan saa syöttämällä varauksen yhteydessä Jazzliiton tarjouskoodin. Jäsenet saavat koodin sekä hotellien hinnaston käyttöönsä pyynnöstä.

 • Suomen Jazzliitto lähettää jäsenistölleen jäsenkirjettä, jossa se tiedottaa Jazzliiton ajankohtaisista asioista, hankkeista, kiertuehauista sekä muista jäsenistöä koskevista asioista. Jäsenille välitetään myös muuta tärkeää alaan liittyvää tietoa aina tarpeen mukaan. Jäsenillä on lisäksi oma suljettu Facebook-ryhmä jäsenviestintää varten.

 • Jazzliiton sääntömääräinen kevätkokous pidetään viimeistään toukokuussa pääkaupunkiseudulla ja syyskokous loka-marraskuun taitteessa Valtakunnallisilla Jazzpäivillä Tampere Jazz Happeningin yhteydessä.

 • Suomen Jazzliiton jäsen on osa aktiivista valtakunnallista jazzmusiikin toimijoiden verkostoa. Verkostossa jaetaan tietoa, keskustellaan alan ajankohtaisista asioista ja opitaan ja kehitetään yhdessä. Jazzliiton jäsenenä olet mukana kehittämässä järjestön toimintaa ja siten vaikuttamassa oman toimialasi tulevaisuuden toimintaympäristöön.