Tapahtumat

Quartet Ajaton yhteistuotantoisella pilottikiertueella

25.8.–4.9.2022

Jazzliitto kartoittaa kiertuetoimintansa ilmastovaikutuksia vuonna 2022. Seitsemällä erilaisin konseptein toteutetulla pilottikiertueella tutkitaan syksyllä keinoja päästövähennyksiin ja kerätään tietoa osallistujilta uudenlaisten kiertuemallien käytettävyydestä ja vaikutuksista. Pilottikiertueiden muusikot ja konserttijärjestäjät osallistuvat myös Suomen elävän musiikin toimialan ilmastolaskentaan.

Syksyn toisella pilottikiertueella laulaja-lauluntekijä Mia Simanainen tuottaa oman Quartet Ajaton -yhtyeensä kiertueen. Muusikoiden taustat ulottuvat poikkeuksellisen laajalle: jazzmusiikista barokkiin, argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin, improvisointiin ja kaiken maailman kokeiluun. Yhtyeen Moog-velho Kari Ikonen on omalla urallaan edistänyt kestävää kiertuetoimintaa erikoisillakin ratkaisuilla, kuten polkupyöräillen keikkapaikalta toiselle, tai junaillen pitkiä taipaleita Keski-Euroopassa.
Yhteistuotantomallissa Jazzliitto tukee yhtyeen kiertuetta taloudellisesti ja tarjoaa kiertueelle minibussin kuljetuksiin sekä mobiilin äänentoistolaitteiston yhtyeen tarpeisiin. Kvartetin kiertue ulottuu Suomesta myös Viroon, jonka kanssa suomalaisilla jazzmuusikoilla ja myös Jazzliitolla on perinteisesti ollut vahvaa yhteistyötä ja kulttuurivaihtoa.

Quartet Ajaton

Mia Simanainen – laulu,
Henrik Sandås – bandoneón,
Kari Ikonen – Moog,
Mikko Perkola – viola da gamba

Kiertue: 
http://www.miasimanainen.info/blogi/ajaton-kvartetti/   

Lisätietoja