Tapahtumat

Yllätyksellinen F# feat. Pepa Päivinen Jazzliiton kiertueella lokakuussa

11.10.–21.10.2023

Pianisti ja säveltäjä Sid Hillen luotsaama F# esiintyy Jazzliiton lokakuun kiertueella ympäri Suomea. Hillen, Jori Huhtalan ja Markus Ketolan muodostama trio täydentyy kvartetiksi, kun mukaan liittyy puupuhallinmestari Pepa Päivinen.

Riemastuttavan arvaamattomista live-esiintymisistään tunnettu improvisoivien huippumuusikoiden yhtye F# feat. Pepa Päivinen suuntaa Suomen Jazzliiton kiertueelle 11.–21. lokakuuta. Nelikko käynnistää kiertueensa Kuopiosta keskiviikkona 11.10., jonka jälkeen vuorossa ovat Jyväskylä, Savonlinna, Joensuu, Oulu, Kokkola ja Raahe. Kiertueen päätöskonsertti kuullaan Rovaniemellä lokakuun 21. päivä.

Vuonna 2022 toisen albuminsa Scientifically Proven & Clinically Tested julkaissut F# on keikkatilanteessa yllätyksiä täynnä. Konsertissa neljä arvostettua ja palkittua säveltäjää ja muusikkoa kohtaavat lavalla ja luovat yhdessä spontaanisti jännittäviä äänimaisemia, tiukkoja grooveja, kauniita melodioita ja kiehtovia tekstuureja. Esiintymiset ovat usein täysin improvisoituja, ilman mitään valmisteluja tai ennakkoon sovittuja askelmerkkejä. Toisinaan pianisti Sid Hille saattaa lipsauttaa mukaan sävellyksiä spontaanisti.

Yhtye pitää sekä yleisön että itsensä jännityksessä; muusikot Sid Hille, basisti Jori Huhtala, rumpali Markus Ketola sekä puupuhaltaja Pepa Päivinen saavat olla varpaillaan ja antennit herkkinä, sillä mitä tahansa saattaa tapahtua, ja poikkeuksetta tapahtuukin. F#-konsertti on luova ja ennalta-arvaamaton prosessi, joka yllättää ja inspiroi sekä kuulijoita että muusikoita.

Sid Hille kokee olevansa yhtyeensä kanssa nyt tilanteessa, johon hän on aina musiikillisena tarinankertojana pyrkinyt: ”Enää ei tarvitse noudattaa mitään valmiiksi annettuja kaavoja tai täyttää perinteisiä muotteja. Pääsemme vapaasti ilmaisemaan musiikkimme kautta aina sinä hetkenä päällimmäisenä olevat asiat.”

F# feat. Pepa Päivinen

Sid Hille – piano, koskettimet, theremin
Pepa Päivinen – saksofonit, huilut, klarinetit
Jori Huhtala – basso
Markus Ketola – rummut

Konserttipaikat ja -päivämäärät

Ke 11.10. klo 18.30 Kuopio, King’s Crown / Kuopio Jazz & Blues ry
To 12.10. klo 19.00 Jyväskylä, Poppari / Jazz Jkl ry
Pe 13.10. klo 19.00 Savonlinna, Kulttuurikellari / Olavin Jazz ry
La 14.10. klo 18.00 Joensuu, Pakkahuone / Jazzkerho -76 ry
Ti 17.10. Klo 19.00 Oulu, RioLive / Oulun musiikkijuhlasäätiö sr
To 19.10. klo 18.00 Kokkola, ELive Jazz Lounge
Pe 20.10. klo 19.00 Raahe, ravintola Uunilintu / Rajatsi ry
La 21.10. klo 18.00 Rovaniemi, Lapin musiikki- ja tanssiopisto, Helena-sali

Jazz soi ja näkyy!

Valtakunnallinen kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeinen toimintamuoto kotimaassa. Kiertueiden puitteissa järjestetään vuosittain noin 100 konserttia keskimäärin 40 eri paikkakunnalla. Tuotantoon lukeutuu vuosittain neljä omatuotantoista sekä viisi ulkopuolisten tuottajien yhteistyössä tuotettua kiertuetta.

Kuva: Jori Huhtala