Tapahtumat

Yrjö-palkintokonsertti Tampere Jazz Happeningissä

4.11.2022 klo 19.00

Suomen Jazzliiton myöntämä Yrjö-palkinto on alan arvostetuin tunnustus, joka myönnetään ansioituneelle suomalaiselle jazzmuusikolle. Jazzliitto on jakanut Yrjö-palkintoa vuodesta 1967 saakka osana jäsenistön yhteen kokoavaa Valtakunnalliset Jazzpäivät -tapahtumaa.

Vuoden 2022 Yrjön saaja julkistetaan Tampereen Pakkahuoneella perjantaina 4.11. klo 19.00 osana Tampere Jazz Happeningin ohjelmaa. Seremonian jälkeen juhlakalu soittaa yhtyeensä kanssa lyhyen konsertin. Konserttilippuja ei myydä Yrjö-seremoniaan erikseen, vaan konsertti on osa perjantain Pakkahuoneen ohjelmistoa. Fyysinen Yrjö-palkintoteos paljastetaan myös Pakkahuoneen lavalla. Palkinto on perinteisesti ollut kyseiselle muusikolle tehty tilausteos, jonka tekijänä on ajankohtainen, ansioitunut suomalainen kuvataiteilija tai taidekäsityöläinen.

Ylen Jazzradio jakaa palkintojakotilaisuudessa myös oman Varjo-Yrjö-palkintonsa, jolla kunnioitetaan työtä jazzkulttuurin hyväksi. Lisäksi Jazzliitto kunnioittaa joinakin vuosina harkinnanvaraisella Andania-palkinnolla henkilöitä pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä suomalaisen jazzin hyväksi.