Ajankohtaista

Suomen Jazzliitto mukana Constellations-hankkeessa

12.4.2023

Suomen Jazzliitto ja kahdeksan muuta Europe Jazz Networkin kumppaniorganisaatiota ovat käynnistäneet uuden yhteistyöprojektin. Constellations on urakehitysohjelma, joka perustuu artistivaihtoon kansainvälisen jazzyhteisön kesken.

Constellations-yhteisprojektiin on valittu jokaisesta osallistujamaasta yksi artisti, joka on jo aiemmin käynyt läpi kotimaansa projektikumppanin hallinnoiman urakehitysohjelman. Hankkeessa mukana olevat artistit ja yhteistyökumppanit osallistuvat kehitys- tai verkostoitumisohjelmiin toisessa hankemaassa, tutustuvat paikallisiin toimintaympäristöihin ja luovat uusia kontakteja ja verkostoja toisten muusikoiden, luovan alan toimijoiden ja muiden musiikkialan ammattilaisten kanssa. Kaikki artistit ja projektikumppanit osallistuvat lisäksi merkittäviin jazzalan verkostoitumistapahtumiin (mm. Jazzahead! ja European Jazz Conference) syventääkseen ymmärrystään alan toimintatavoista.

Constellations hyödyntää jo olemassaolevia ohjelmia ja tapahtumia, jolloin ei ole tarvetta luoda uusia rakenteita tai lisäresursseja. Constellations perustuu kaikkien osapuolten sitoutumiseen yhteistyöhön ja artistien tukemiseen ja pyrkii luomaan pohjaa yhtenäisemmälle ja kestävämmälle musiikkialalle koko Euroopassa.

EJN:n jäseninä olemme jo ennalta tutustuneet toistemme työhön ja projekteihin – joissain tapauksissa jo useampien vuosien ajan – ja olemme nyt yhdistäneet voimavaramme, kokemuksemme ja kykyjenkehitystaitomme. Tämä jaettu osaaminen ja yhdistetyt verkostomme takaavat artisteillemme huikeat mahdollisuudet ponnahtaa seuraavalle kansainväliselle tasolle. Kutsumalla yhteistyökumppanit ja artistit osaksi omia verkostoitamme kunnioitamme eri ohjelmien eroavaisuuksia, lievennämme pandemian vaikutuksia ja tuomme yhteen ihmiset ja ideat.” – Steve Mead, Manchester Jazz Festival, Iso-Britannia (yhteistyökumppani).

Tänä vuonna Suomen Jazzliiton vaihtokumppanina toimii Powered by TINC / Stepping Stone (Alankomaat). Toivotamme tervetulleeksi taiteilija-aktivisti Frederike Berendsenin Nordic Jazz Cometsin ja Suomen Jazzliiton vieraaksi syyskaudella 2023. Oma, aiempien vuosien Nordic Jazz Comets -artistimme, basisti Kaisa Mäensivu, osallistuu residenssiohjelmaan Italiassa. Lisätietoja hankkeessa mukana olevista artisteista saat klikkamalla allaolevia linkkejä.

Kansainväliset kumppaniorganisaatiot ja niiden kehitysohjelmat:

JazzLab / Stepping Stone (Belgia), Suomen Jazzliitto / Nordic Jazz Comets (Suomi), Association Jazzé Croisé  / Jazz Migration (Ranska), Stadtgarten Köln / NICA artist development (Saksa), Synthesizer (Israel), I-Jazz / Nuova Generazione Jazz (Italia), Powered by TINC / Stepping Stone (Alankomaat), Norsk jazzforum / Nordic Jazz Comets (Norja), ja tietysti Manchester Jazz Festival (mjf) / hothouse (Iso-Britannia).

Artistiosallistujat:

Mattias de Craene (Belgia), Kaisa Maensivu (Suomi), Delphine Deau (Ranska), Pablo Gīw (Saksa), Ella Ronen (Israel), Alessandra Bossa (Italia), Frederike Berendsen (Alankomaat), Kjetil Mulelid (Norja) ja Lara Jones (Iso-Britannia).

Constellations-pilottiohjelma on käynnissä marraskuuhun 2023 saakka.

Constellations on rahoitettu Euroopan Unionin kautta, ja se kuuluu Music Moves Europe -ohjelman MusicAIRE -projektin tuen piiriin.