Ajankohtaista

Seppo Kantonen Trio Jazzliiton ja Vapaiden äänien mittavalla yhteistyökiertueella

Valtteri Pokela
22.12.2023

Jazzliiton ja Vapaat äänet -agentuurin mittava yhteistyökiertue käsittää 14 konserttia ympäri Suomen – vieden jazzmusiikkia myös koululaisille. Sydäntalveen ajoittuvalla kiertueella nähdään poikkeuksellisen ansioituneiden jazzkonkareiden uusi kokoonpano, Seppo Kantonen Trio.

Pitkän linjan pianisti ja säveltäjä Seppo Kantonen tekee odotetun paluun jazzissa perinteisen piano-basso-rummut -trion pariin. Yhtye on perustettu alkuvuodesta 2023, jolloin se ryhtyi harjoittelemaan aktiivisesti Kantosen tuoreita sävellyksiä. Trion debyyttiesiintyminen kuultiin Kantosen 60-vuotisjuhlakonsertissa 12.12.2023 Hietsun Paviljongissa, Helsingissä. Uusi huippuyhtye pääsee tositoimiin tammi-helmikuussa 2024 Jazzliiton ja Vapaiden äänien mittavalla yhteistyökiertueella.

“Bändin ilmaisullinen kieli on vapaahko, mutta sävellettyyn pohjautuva. Omasta mielestäni olen vasta viime aikoina löytänyt mieleiseni sekoituksen konsonansseista ja dissonansseista. Kappaleitteni tunnelmaa tukevat Markku Ounaskarin kaunis rumpusoundi ja Antti Lötjösen rytmisesti vahva basismi – molempien ollessa myös herkkiä ja nopeita reagoimaan uusiin tilanteisiin. Kaiken kaikkiaan pyrkimys selkeään ilmaisuun on mielestäni trioa parhaiten kuvaava luonnehdinta.”
– Seppo Kantonen

Seppo Kantonen trio

Seppo Kantonen – piano, sävellykset
Antti Lötjönen – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut

Konserttipaikat ja -päivämäärät

To 11.1. klo 19.00 Salo, Kuparisali / SaloJazz
Pe 12.1. klo 19.00 Turku, Logomon MOVE-sali / Flame Jazz
Ti 16.1. klo 14.00 Kalajoki, Virtasali / koulukonsertti
Ti 16.1. klo 19.00 Kalajoki, Virtasali
Ke 17.1. klo 19.00 Oulu, Tulindbergin Sali / OMJ Jazz & Etno
To 18.1. klo 19.00 Seinäjoki, Hugo-Sali / Jazzoikoon!
Ke 24.1. klo 19.00 Kuopio, King’s Crown / Kuopio Jazz & Blues
To 25.1. klo 19.00 Kajaani, Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsän Kouta-sali
Pe 26.1. klo 19.00 Jyväskylä, Poppari / Jazz Jkl
La 27.1. klo 19.00 Joensuu, Joensuun Konservatorio / Jazzkerho -76
Su 28.1. klo 18.00 Savonlinna, Kulttuurikellari / Olavin Jazz
Ma 29.1. klo 19.00 Kotka, Kairo / Kotka Jazz
Ke 14.2. klo 19.00 Tampere, G Livelab Tampere
To 15.2. klo 18.30 Saarijärvi, Koulu- ja kulttuurikeskus

Jazz soi ja näkyy!

Valtakunnallinen kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeinen toimintamuoto kotimaassa. Kiertueiden puitteissa järjestetään vuosittain noin 100 konserttia keskimäärin 40 eri paikkakunnalla. Tuotantoon lukeutuu vuosittain neljä omatuotantoista sekä viisi ulkopuolisten tuottajien yhteistyössä tuotettua kiertuetta.

Kuva: Teemu Mattsson