Ajankohtaista

Jazzliitto ja Mielenterveyden työkalupakki -hanke tarjoavat tukea Jazzliiton kiertueyhtyeiden hyvinvointiin

Valtteri Pokela
5.3.2024

Suomen Jazzliitto tarjoaa yhteistyössä Mielenterveyden työkalupakki -hankkeen kanssa maksutonta tukea vuoden 2024 Jazzliiton omatuotantoisten kiertueiden yhtyeiden hyvinvointiin.

Jazzliiton kiertueyhtyeiden hyvinvointia tukeva palvelu koostuu kahdesta kiertuemuusikoiden ja ulkopuolisen fasilitaattorin tapaamisesta, joista ensimmäinen pidetään ennen kiertueen alkamista ja toinen kiertueen jälkeen. Ensimmäisessä tapaamisessa käydään yhdessä läpi työhyvinvointiin liittyviä asioita ja keskustellaan yhtyeen jäsenten odotuksista, toiveista ja muista keskeisistä teemoista, jotka vaikuttavat kiertueen onnistumiseen. Kiertueen jälkeisessä tapaamisessa keskustellaan siitä, minkälainen kokemus kiertue oli ja miten yhteistoimintaa voitaisiin kehittää tulevaisuudessa. Alku- ja lopputapaamiset fasilitoi Muusikkojen liiton freelancekoordinaattori, työnohjaaja Jaakko Kämäräinen. Vapaaehtoinen ja maksuton palvelu on tarjolla vuoden 2024 Jazzliiton omatuotantoisten kiertueiden yhtyeille.

Mielenterveyden työkalupakki -hanke on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa ja se toteutetaan yhteistyössä Työterveyslaitoksen, Taiteen edistämiskeskuksen (Taike), Muusikkojen liiton, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton (Teme) ja tutkimuslaitos Cuporen kanssa.