Tapahtumat

Esiintyjähaku Nordic Jazz Comets -showcaseen toukokuussa 2023

5.9.–30.9.2022

Pohjoismaisten jazzin katto-organisaatioiden, klubien ja festivaalien verkosto avaa bändihaun seuraavaan Nordic Jazz Comets -showcase- ja koulutustapahtumaan Ruotsissa 10.–13.5.2023. Haku on avoinna 5.–30.9.2022.

Showcase- ja koulutustapahtuma toukokuussa 2023 on osa Nordic Jazz Comets Dagsverke -hanketta, jota koordinoi Jazz Danmark. Suomen Jazzliitto kuuluu muiden järjestöjen, Svensk Jazzin, Norsk jazzforumin ja islantilaisen FÍH-musiikkioppilaitoksen kanssa projektin ohjausryhmään. Dagsverke on jatkoa vuosien 2020–2021 NJC In The Key Of Green -hankkeelle, jossa tutkittiin ympäristöystävällisiä ratkaisuja kiertue- ja konserttitoimintaan Pohjoismaissa.

Käynnissä olevan projektin keskiössä on ekologisuuden, taiteellisten sisältöjen ja toimijoiden välisen yhteistyön kehittämisen lisäksi sosiaalinen kestävyys. Showcase-tapahtumassa musiikin ja verkottumisen lisäksi tutustutaan yhdessä paikalliseen yhteisö- ja yhdenvertaisuustyöhön.

Vuoden 2022 tapahtuma järjestettiin Tanskan Kööpenhaminassa 9.–10.2., ja Suomea Club Montmartressa edusti Adele Sauros Quartet. Vuoden 2023 tapahtuma järjestetään Ruotsissa: työpajat ja vierailut tapahtuvat Tukholmassa ja showcasea varten yhtyeet matkustavat Gävleen, jossa showcase pidetään osana ”Ruotsin jazzliiton” vuosikokoustapahtumaa

Hae yhtyeelläsi mukaan!

Pohjoismainen promoottoriverkosto sekä kunkin maan jazzliiton taiteellinen toimikunta läpikäyvät kaikki hakemukset, joten vaikka yhtyettäsi ei valittaisikaan projektiin mukaan, musiikkisi ja promomateriaalisi tavoittavat yli 20 pohjoismaista ammattitoimijaa!

Valituille yhtyeille on luvassa:

  • Mentorointia kansallisen jazzorganisaation tarjoamana.
  • Konsertti Gävlessä 12.5.2023 – yleisönä mm. festivaali- ja klubijohtajia viidestä Pohjoismaasta,
  • Svensk Jazz -liiton jäsenistö, paikallisia yhteistyöryhmiä ja yleisöä (konsertista maksetaan Muusikkojen liiton taksojen mukainen palkkio)
  • Verkottumista ja yhdessä oppimista hyvää tekevän toiminnan merkeissä oheistapahtumassa Tukholmassa 11.5.2023.

Kuka voi hakea mukaan? Miten haku tapahtuu?

Hakijoiksi toivotaan yhteistyöhön ja uuden oppimiseen motivoituneita, kansainvälisille areenoille valmiita pohjoismaisia pienyhtyeitä, jotka ovat julkaisseet vähintään yhden äänitteen kahden vuoden sisällä. Muusikoita kaikenlaisista taustoista ja tyyleistä kannustetaan hakemaan!

Haku alkaa 5.9.2022 ja päättyy 30.9.2022 klo 24:00 Ruotsin aikaa.
Valituille yhtyeille ilmoitetaan joulukuun alkuun mennessä.

 

Lisätietoja