Tapahtumat

Joonas Tuuri Quartet kiertueella

8.5.–21.5.2023

Basisti Joonas Tuuri johdattaa viime vuonna Dimensions-debyyttialbuminsa julkaisseen kvartettinsa keväiselle Suomen-kiertueelle toukokuussa. Suomen Jazzliiton tuottama ja seitsemän konserttia käsittävä kiertue ulottuu Oulusta aina Suomenlahden eteläpuolelle Tallinnaan saakka.

Nuorista jazztaitureista koostuva Joonas Tuuri Quartet kiertää Suomea 10.–20. toukokuuta. Kuulaan modernista soinnistaan ja tarttuvasta svengistään tunnettu kvartetti käynnistää kiertueensa 10.5. Jyväskylästä, ja yhtye nähdään reilun viikon sisällä Oulussa, Petäjävedellä, Joensuussa, Savonlinnassa ja Espoossa. Kiertueen päättää konsertti Tallinnassa, Virossa 20. toukokuuta.

Alun perin Kiteeltä lähtöisin oleva ja pitkään Helsingin jazzpiireissä vaikuttanut basisti Joonas Tuuri on tullut tutuksi mm. sellaisista yhtyeistä kuin JAF Trio, Bowman Trio ja Selma Juudit Alessandra. Eclipse Musicin vuonna 2022 julkaisema Dimensions on Tuurin debyyttialbumi bändinjohtajana. Albumilla sekä kiertueella kuultavan Joonas Tuuri Quartetin ilmaisu on vahvan melodista ja siinä on aistittavissa kaikuja Miles Davisin ja Wayne Shorterin 1960-luvun akustisesta jazzista, maustettuna persoonallisella pohjoisella twistillä. Levy on kerännyt Spotifyssa yli kaksi miljoonaa striimiä, veturinaan suosituille Coffee Table Jazz – ja Relaxing Jazz Piano -soittolistoille valikoitu ”November”-kappale.

”Dimensions-albumin kappaleet ovat alkaneet keikoilla venyä ja paukkua eri suuntiin ja niiden esittämiseen ja bändin ilmaisuun ylipäätään tulee koko ajan lisää rentoutta”, Tuuri kommentoi noin vuosi sitten julkaistun albumin live-ulottuvuutta. ”On myös hauskaa päästä soittamaan striimihitiksi noussutta November-kappaletta ja katsoa millaisia kaikuja se saa näin aurinkoisen kevätkiertueen puitteissa.”

Joonas Tuuri (s. 1991) on helsinkiläinen basisti, säveltäjä ja opettaja. joka Joonas Tuuri Quartetin lisäksi tunnetaan lukuisista eri yhtyeistä ja yhteyksistä. Mm. Lithiumissa, JAF Triossa, Bowman Triossa ja Selma Juudit Alessandrassa soittava Tuuri on myös aktiivinen ja kysytty freelancemuusikko, ja valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta.

Dimensions-albumista sanottua:

”Miellyttävän kunnianhimoista jazzin tekemistä niin sävellysten kuin soittamisenkin puolesta.”
– Jazzpossu-blogi

”Pohjoismaisen jazzin viileä kauneus soi Tuurin melodisessa musiikissa, jota kvartetti tulkitsee selkeästi ja ilmavasti.”
– Valonkuvia.fi

Joonas Tuuri Quartet

Joonas Tuuri – kontra- ja sähköbasso
Ilmari Rönkä – alttosaksofoni ja huilu
Artturi Rönkä* – piano
Anssi Tirkkonen – rummut

Artturi Rönkä tuuraa kiertueella Toomas Keski-Sänttiä.

Kiertuekonsertit:

ke 10.5. klo 19.00 Jyväskylä, Siltasali
to 11.5. klo 19.00 Oulu, RioLive
pe 12.5. klo 19.00 Petäjävesi, Auditorio Miilu
ti 16.5. klo 19.00 Joensuu, Pakkahuone
ke 17.5. klo 19.00, Savonlinna, Kulttuurikellari
pe 19.5. klo 19.00 Espoo, keikkapaikka TBA
la 20.5. klo 20.00 Tallinna, Philly Joe’s

 

Lisätietoja