Tapahtumat

Maja Mannila Trio kiertueella Ruotsissa

21.4.–24.4.2024

Vuoden 2023 Nordic Jazz Cometsissa Suomea näyttävästi edustanut Maja Mannila Trio tekee neljän konsertin kiertueen Ruotsissa huhtikuussa. Kiertue tuotetaan Swedish Art Councilin tuella yhteistyössä Svensk Jazzin, Suomen Jazzliiton, Nordic Jazz Cometsin, Minnamurra-agentuurin sekä kiertueen paikallisten konserttijärjestäjien kanssa.

Maja Mannila on vaikuttava ja virtuoottinen jazz/soul-laulaja, pianisti ja säveltäjä. Yhtyeensä kanssa Mannila esittää omia englanninkielisiä kappaleitaan, jotka ovat tyyliltään sekoitus r’n’b:tä, soulia, jazzia ja gospelia. Maja Mannila Triossa soittavat myös suvereenit nuoremman polven muusikot Severi Sorjonen (rummut) ja Johannes Granroth (sähköbasso). Yhtye on julkaissut toistaiseksi kaksi pitkäsoittoa; kesäkuussa 2022 julkaistun debyyttialbumin Up & Down sekä marraskuussa 2023 julkaistun Seasons, jotka ovat keränneet kiitettäviä arvioita.

Maja Mannila Trio valittiin vuoden 2023 Nordic Jazz Comets -showcaseen edustamaan uutta suomalaista jazzia. Usean yhtyeen showcasen viimeisen esiintyjän slotti ei ollut helpoimmasta päästä, mutta yhtye voitti yleisön puolelleen energisellä ilmaisullaan ja upeilla kappaleillaan. Esiintyminen poikikin triolle kaksi konserttia Sloveniaan. Yhtye on aikaisemmin esiintynyt myös mm. Saksassa, Englannissa ja Virossa.

Maja Mannila Trio

Maja Mannila – laulu ja koskettimet
Johannes Granroth – sähköbasso
Severi Sorjonen – rummut

Konserttipaikat ja -päivämäärät

Su 21.4. klo 18.00 Olofström, Kulttuurikeskus / Olofströms Jazzklubb
Ma 22.4. klo 20.00 Malmö, Babel / Jazz i Malmö
Ti 23.4. klo 19.00 Halmstad, Kulttuurikeskus Najaden / Jazz i Halmstad
Ke 24.4. klo 20.00 Örebro, ravintola Kvarteret & Co / Örebro Jazz & Beyond

Nordic Jazz Comets on viiden pohjoismaisen jazzorganisaation, Suomen Jazzliiton, ruotsalaisen Svensk Jazzin, norjalaisen Norsk jazzforumin, tanskalaisen JazzDanmarkin ja islantilaisen FÌH-musiikkikoulun yhteistyöverkosto. Yhteistyön puitteissa luodaan kohtaamisia ja yhdessä oppimisen mahdollisuuksia pohjoismaisten konserttijärjestäjien ja muusikoiden välillä: yhtyekilpailuja, showcaseja, seminaareja, kiertueita ja työpajoja. Nordic Jazz Cometsin keskiössä on nuoret muusikot ja heidän kansainvälisen urakehityksensä edistäminen.

 

Kuva: Oscar Grönroos