Ajankohtaista

Hae mukaan Jazzliiton kiertueille ja Jazz-Espalle!

Raisa Siivola
6.10.2022

Suomen Jazzliitto tuottaa syksyllä 2023 kaksi kotimaan kiertuetta, ajoille 11.–24.9.2023 ja 9.–22.10.2023 sekä tukee kahta yhteistuotantokiertuetta. Heinä-elokuun vaihteessa järjestetään jälleen Jazz-Espa-konserttisarja, johon haetaan myös esiintyjiä. Haku alkaa 10.10. ja päättyy 7.11.2022.

Voit hakea yhtyeelläsi esiintymään Jazzliiton kotimaan omatuotantokiertueilla 11.–24.9. tai 9.–22.10.2023, ja/tai Jazz-Espa-konserttisarjassa Helsingissä heinä-elokuun vaihteessa 2023. Jos sinulla on yritys, voit hakea myös tuottajaksi yhteistuotantokiertueelle elo–joulukuun aikana 2023.

Jazzliiton omatuotannoissa Jazzliitto vastaa keikkamyynnistä ja muusta tuotannosta, ja konsertteja järjestävät ensisijaisesti liiton jäsenyhteisöt. Yhteistuotannoissa keikkamyynnistä ja koko tuotannosta vastaa ulkopuolinen tuottaja, ja Jazzliitto myöntää tuotannolle tukea. Näihin molempiin voit hakea yhtyeelläsi oheisella lomakkeella. HUOM! Yhteistuotantotuen tukimääriä ja myöntökriteereitä on päivitetty!

Haku alkaa maanantaina 10.10.2022 klo 10.00 ja päättyy maanantaina 7.11.2022 klo 16.00.
Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.
Jazzliiton hallitus tekee valinnat ja kiertueille valituille yhtyeille ilmoitetaan päätöksistä henkilökohtaisesti 9.12.2022 mennessä.
Kaikille kiertuehakijoille ilmoitetaan valinnoista ennen joulua.
HUOM! Jazz-Espan valinnat tehdään vasta vuodenvaihteen jälkeen ja valituille sekä kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksistä viimeistään 28.2.2023.

 

Hakuohjeet:

1. JAZZLIITON OMATUOTANTOKIERTUEET

Jazzliitto sitoutuu järjestämään kysynnästä riippuen 5–8 konserttia ensisijaisesti Jazzliiton jäsenyhdistyksissä kahden viikon ajanjaksolla. Suuremmilla kokoonpanoilla konserttien määrä voi olla pienempi.

Kiertue 1: 11.–24.9.2023
Kiertue 2: 9.–22.10.2023.

Jazzliitto tuottaa kiertueet ja maksaa:
– muusikoiden palkkiot (235,00 € brutto, sis. lomakorvauksen 13,5 %)
– ääniteknikon palkkion
– päivärahat
– matkat ja majoitukset (lähtökohtaisesti 2 hengen huoneissa).

Kiertueen lähtö- ja paluupaikka on Helsinki. Muualta Suomesta saapuvien yhtyeen jäsenten matkakulut Helsinkiin korvataan. Ulkomailta tulevien muusikoiden matkoja Suomeen ei korvata. Kiertueet tehdään pääasiallisesti Jazzliiton 8+1-paikkaisella minibussilla. Ääniteknikko toimii pääasiallisesti kuljettajana ja kiertuemanagerina, jollei muuta sovita. Yhtyeellä on mahdollisuus käyttää omaa teknikkoaan.

PROMOOTIOVALMIUS

Yhtyeellä tulee olla laadukasta promootiomateriaalia valmiina ja musiikkia kuunneltavissa suoratoistopalvelussa hakuhetkellä. Jazzliitto ei vastaa yhtyeen kuvista tai muusta markkinointimateriaalista, eikä esimerkiksi sosiaalisen median sisällöstä. Kiertuetiedotuksessa käytetään tiedotustoimiston palveluita. Palveluihin kuuluu yleinen mediatiedote, paikallis- ja jazzmedioiden kontaktointi ja mediaosumien raportointi. Jazzliitto tiedottaa kiertueista Jazz Finland -sivustolla ja Jazzliiton sosiaalisessa mediassa. Kiertueille laaditaan yhtenäinen ilme julisteineen ja somebannereineen.

HAKEMUKSEN ARVIOINTI

Hakemusta tarkastellaan erityisesti seuraavista näkökulmista:
– jazzmusiikillinen korkealaatuisuus ja persoonallisuus
– yhtyeen ammattimaisuus (toiminnan pitkäjänteisyys, äänite- ja promomateriaalin laatu)
– yhtyeen ajankohtaisuus (tuoreet julkaisut, kiertueet, tunnustukset)
– muusikoista suurimman osan tulee olla suomalaisia tai asua vakinaisesti Suomessa
– edellisestä Jazzliiton kiertueesta kulunut aika (karenssi yhtyeelle ja yhtyeenjohtajalle 3 vuotta)

Suomen Jazzliitto pyrkii ohjelmistovalinnoissaan edistämään moninaisuutta mm. esiintyjien sukupuolen, iän, fyysisen kyvykkyyden, kulttuuri- ja koulutustaustan suhteen.

2. YHTEISTUOTANTOKIERTUEET

Yhteistuotannoissa keikkamyynnistä ja koko tuotannosta vastaa ulkopuolinen tuottaja, jolla on oma yritys. Yhteistuotantoisille kiertueille Jazzliitto myöntää tukea enintään 50 % kokonaiskuluista, tai maksimissaan summan, joka määräytyy muusikoiden määrän mukaan (ks. taulukko alla). Yhtyeiltä ja tuotantotahoilta edellytetään ammattimaisuutta sekä vastuullinen ja toteuttamiskelpoinen suunnitelma budjetteineen.

Kiertueilla tulee olla vähintään viisi konserttia maksimissaan kahden viikon ajanjaksolla, elokuun ja joulukuun välillä 2023.

Hakija, eli tuotantotaho itse vastaa:
– kiertueen taloudesta
– keikkamyynnistä
– markkinoinnin suunnittelusta
– käytännön järjestelyistä.

Jazzliitto tukee kiertueen kuluja max. 50 % toteutuneista kuluista, maksimirajaan asti, joka on:
– 1500,00 € soolokiertueelta
– 2500,00 € duokiertueelta
– 3500,00 € triokiertueelta
– 5000,00 € kvartettikiertueelta
– 6000,00 € kvintettikiertueelta tai isommalta kokoonpanolta.

Tuen voi talouden suunnittelussa vapaasti kohdistaa esim. seuraaviin asioihin:
– muusikoiden palkkiot
– ääniteknikon palkkiot
– äänentoistolaitteisto (mikäli Jazzliiton kalusto ei riitä)
– matkakulut (polttoaineet tai matkat joilla ei käytetä Jazzliiton kiertuebussia)
– majoituskulut
– markkinointi- ja tiedotuskulut
– tuottajan palkkio.

Jazzliitto edellyttää tuotannossa muusikoiden ja ääniteknikon sekä kiertueen tuottajan ja muiden ammattilaisten työkorvauksen pitämistä kohtuullisella tasolla. Muusikoiden liiton määrittelemä konsertin minimipalkkio 200 € (brutto) tulisi olla myös kiertueen minimi per keikka. Poikkeustapauksien, esimerkiksi lippuriskikeikkojen ehdoista tulee keskustella kaikkien asianosaisten kesken jo tuotantosuunnitelmaa tehtäessä.

Jazzliitto ei ole palkanmaksajataho yhteistuotantokiertueilla. Yhteistuotantokiertueilla tuottaja vastaa kokonaisuudessaan kiertueen toteutuksesta. Tuottaja voi hakea kiertueeseen rahoitusta Musiikin edistämissäätiö MES:ltä ja muista lähteistä, mutta tämä tulee käydä ilmi budjetin tulosuunnitelmasta ja myöhemmin tuotannon edetessä haettavasta/saatavasta rahoituksesta tulee raportoida Jazzliitolle.

Yhteistuotantokiertueilla on mahdollisuus käyttää Jazzliiton äänentoistolaitteistoa sekä 8+1-paikkaista bussia veloituksetta, ja tuottajalla on oikeus käyttää Jazzliiton majoitussopimusta. Kiertuebussi ja PA-laitteisto eivät ole yhteistuotantojen käytössä Jazzliiton omien kiertueiden aikaan, 11.–24.9. ja 9.–22.10.2022.

3. JAZZ-ESPA-KONSERTTISARJA HEINÄ-ELOKUUSSA 2023

Jazzliitto tuottaa ilmaisten ulkoilmakonserttien sarjan Espan puistolavalla Helsingissä yhteistyössä Savoy-teatterin kanssa ensi vuonna jo 24. kerran. Espan esiintyjävalinnat koostuvat laadukkaista ja ulkoilmakonserttiin sopivista, pääosin kotimaisista yhtyeistä joita ei valita kiertueelle samalla hakukierroksella, ja jotka eivät ole vierailleet Jazz-Espalla kahtena edellisvuonna. Jazzliitto tuottaa konsertit ja maksaa muusikoiden palkkiot (200,00 € brutto, + lomakorvaus 13,5 %) ja ruokailun ravintola Kappelissa.

Kannustamme kaikkia ammattimaisia yhtyeitä hakemaan mukaan! Toivomme näkevämme lavalla monenikäisiä ja -näköisiä muusikoita eri koulutus- ja kulttuuritaustoista ja sukupuoli-identiteeteistä. Pääsy esiintymislavalle on esteetön, mutta takahuoneeseen ja sosiaalitiloihin esteellinen. Yhtyeille, joissa on pyörätuolia käyttäviä tai muuten portaat haastaviksi kokevia jäseniä, mukautamme takahuonetilat sopiviksi.

Hakijoille ilmoitetaan Jazz-Espan valinnoista helmikuun 2023 loppuun mennessä.