Ajankohtaista

Jazzliiton ja Vapaiden äänien yhteistyökiertueella 3+3 onkin 5!

Raisa Siivola
26.10.2022

Jazzliitto on tehnyt vuodesta 1996 saakka yhteistyötä Vapaat äänet -agentuurin kanssa. Nyt jo 34. kerran tuotetaan suomalais-ranskalaisena yhteistyönä kiertue, jolla kuullaan kahta hurjaa trioa, jotka keikkojen lopussa sulautuvat ennenkuulemattomaksi kvintetiksi. Pohjola–Tikkanen–Darrifourcq + Darrifourcq–Hermia–Ceccaldi nähdään kiertueella 17.–27. marraskuuta, ja lisäksi Pohjola–Tikkanen–Darrifourcq -trio esiintyy kiertueen alussa kolmessa omassa konsertissaan.

Rumpali Sylvain Darrifourcqin, saksofonisti Manuel Hermian ja sellisti Valentin Ceccaldin kolmikko on kasvattanut maineensa Euroopassa omaleimaiseksi yhtyeeksi, jonka mestarillinen dramaturgian hallinta on vailla vertaa. Kaksi kiitettyä levyä julkaisut trio pääsi näyttämään kyntensä Tampere Jazz Happeningissa 2019. Juuri sitä ennen kuultiin Helsingissä lokakuussa 2019 trumpetisti Verneri Pohjolan, basisti Eero Tikkasen ja Darrifourcqin keikka eurooppalaisessa Jazz Connective -tapahtumassa. Äärimmäisen latautuneen esiintymisen jälkeen oli kaikille selvää, että tarinalle piti tulla jatkoa. Suomen tasokkaan jazzskenen taitavat muusikot ovat nykyään luontevassa kanssakäymisessä Euroopan parhaiden jazzareiden kanssa, ja yhteistyökuvioita syntyy koko ajan.

Pohjola–Tikkanen–Darrifourcq (FIN-FRA)

Verneri Pohjola, trumpetti
Eero Tikkanen, kontrabasso
Sylvain Darrifourcq. rummut

Darrifourcq Hermia Ceccaldi (BEL-FRA)

Sylvain Darrifourcq, rummut
Manuel Hermia, saksofoni
Valentin Ceccaldi, sello

Kiertuepaikat 17.–27.11.2022

Pohjola Tikkanen Darrifourcq
To 17.11. klo 19 Jokioinen, Tietotalo
Pe 18.11. klo 20 Porvoo Jazz Club
La 19.11. klo 19 Seinäjoki, Kalevan navetta

Pohjola Tikkanen Darrifourcq + Darrifourcq Hermia Ceccaldi
Ma 21.11. klo 19 Helsinki, Malmitalo
Ti 22.11. klo 19 Tampere, G Livelab
Ke 23.11. klo 19 Oulu, RioLive / Oulun Musiikkijuhlat
To 24.11. klo 19 Raahe, Friemanin Talo / Rantajatsiklubi
Pe 25.11. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari / Olavin Jazz
La 26.11. klo 18 Joensuu, Konservatorion Sali / Jazzkerho 76 ry
Su 27.11. klo 18 Loviisa, Kino Marilyn / Free Okapi

Kiertueen yhteistuotanto Suomessa: Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto
Suomen ja Baltian kiertueen tuottaja: Hector / Full Rhizome
Kiertuetta tukevat: Association Jazzé Croisé, Centre National de la Musique, Spedidam, Ranskan Instituutti Suomessa
Yhteistyökumppani: Kumu drums