Ajankohtaista

Maja Mannila yhtyeineen Nordic Jazz Comets -tapahtumaan

Raisa Siivola
13.12.2022

Vuoden 2023 pohjoismainen showcase järjestetään Gävlessä osana Ruotsin jazzliiton Jazzfesten-tapahtumaa 12. toukokuuta. Pohjoismaiden klubi- ja festivaalitoimijoiden verkosto valitsi 69 hakijan joukosta viisi yhtyettä esiintymään katselmuksessa. Suomalaista uutta jazzia tapahtumassa edustaa Maja Mannila.

Pohjoismaisten jazzorganisaatioiden edustajat, 17 klubin ja festivaalin verkosto sekä viisi nousevaa yhtyettä tapaavat toukokuun showcasessa Ruotsissa. Tapahtuma on osa Nordic Jazz Comets Dagsverke -projektia, jonka keskiössä on taiteellisten sisältöjen ja toimijoiden välisen yhteistyön kehittämisen lisäksi sosiaalinen ja ekologinen kestävyys.

Konsertin ja verkostoitumistapaamisten lisäksi kaikki viisi Nordic Jazz Comets -bändiä tutustuvat Tukholmassa showcasea edeltävänä ”taksvärkkipäivänä” erilaisiin sosiaalista yhdenvertaisuutta edistäviin projekteihin. Taksvärkkipäivän sidosryhmät kutsutaan seuraavan päivän bändikatselmukseen, joka pidetään ”Ruotsin jazzliiton” Svensk Jazzin vuosikokoustapahtuman yhteydessä Gävlessä. Paikalla on pohjoismaisen ammattilaisverkoston lisäksi runsaasti ruotsalaisia muusikoita, klubi- ja festivaalivaikuttajia.

Nordic Jazz Cometsiin haki syyskuun 2022 avoimessa haussa 69 yhtyettä, joista pohjoismainen promoottoriverkosto valitsi mukaan viisi: yhden kustakin Pohjoismaasta. Suomea tapahtumassa edustaa laulaja Maja Mannilan trio, johon kuuluvat Mannilan lisäksi basisti Johannes Granroth ja rumpali Severi Sorjonen.

Maja Mannila on karismaattinen laulaja, pianisti ja säveltäjä. Trionsa kanssa hän esittää omia, englanninkielisiä kappaleitaan, jotka ovat tyyliltään sekoitus r’n’b:tä, soulia, jazzia ja gospelia. Oman kokoonpanonsa lisäksi Mannila vaikuttaa Peela-yhtyeessä, jossa soittavat myös trion muut jäsenet. Kesäkuussa 2022 julkaistiin Mannilan debyyttialbumi Up & Down, joka on hänen esikoisensa bändiliiderinä.

Muut valitut yhtyeet ovat ”vallankumousjazzia” soittava ALAWARI-sekstetti Tanskasta, pianisti-laulaja Gunnarssonin johtama Fanny Gunnarsson Quartet Ruotsista, eksentrisen ja tavattoman työteliään pianisti Magnús Jóhannin nimellä kulkeva islantilaistrio sekä Trondheimiä tunnetuksi tekevän saksofonistin Mona Krogstad Quartet Norjasta.

Nordic Jazz Comets x Jazzfesten
Showcase 12.5.2023 Gävlessä

  • ALAWARI
  • Fanny Gunnarsson Quartet
  • Magnús Jóhann
  • Maja Mannila
  • Mona Krogstad Quartet

Lisää yhtyeistä ja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.nordicjazzcomets.com. Tapahtuman ohjelma julkaistaan sivuilla alkuvuodesta.

Lisätietoja Suomen Nordic Jazz Comets -yhteistyöstä antaa Jazzliiton tuottaja Raisa Siivola, raisa.siivola@jazzfinland.fi.

Ruotsin tapahtuman tuottaa Svensk Jazz, lisätietoja tuottaja Lisa Löfgreniltä osoitteesta lisa@svenskjazz.se

Maja Mannilan haastattelupyynnöt ja buukkaukset: Minna Huuskonen, Minnamurra Agency Oy, minna@minnamurra.fi.

Pohjoismainen kulttuuripiste myönsi Nordic Jazz Comets Dagsverke -projektille apurahaa vuosille 2022–2023. Suomen Jazzliitto ja muut kattojärjestöt, Jazz Danmark, Svensk Jazz, Norsk jazzforum ja islantilainen FÍH – Iceland Jazz, muodostavat projektin ohjaus- ja rahoittajaryhmän. Dagsverke on jatkoa vuosien 2020–2021 NJC-hankkeelle, jossa tutkittiin ympäristöystävällisiä ratkaisuja kiertue- ja konserttitoimintaan Pohjoismaissa. Vuoden 2022 tapahtuma järjestettiin Tanskan Kööpenhaminassa ja siellä Suomea edusti Adele Sauros Quartet.