Ajankohtaista

Mika Kallio Gong Odyssey Jazzliiton kiertueella 14.–25.3.2023

Raisa Siivola
24.2.2023

Jazzliiton kevään 2023 ensimmäisellä kiertueella pääosassa on jazzkonserteissa harvinaisempi instrumentti, gongi, kun lyömäsoitintaiteilija Mika Kallio vie viime vuoden levytapauksiin kuuluneen Gong Odyssey -albuminsa tien päälle Jazzliiton kiertueella maaliskuussa.

Lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion neljäs soololevy Gong Odyssey julkaistiin kesäkuussa 2022. Eclipse Musicin julkaiseman albumin pääosassa ovat – kuinkas muutenkaan – gongit. Levyn sävellykset huojuvat gongien luonteen mukaisesti ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa. Jazzliiton kiertueelle Kallio on koonnut ympärilleen monipuolisen ja luovan ryhmän, joka hallitsee pääsoittimiensa lisäksi myös gongien soittamisen hartaan taidon.

Kiertue käynnistyy 14. maaliskuuta Kajaanista, ja yhtye vierailee reilun viikon sisällä Pielavedellä, Salossa, Espoossa, Seinäjoella, Oulussa, Raahessa, Savonlinnassa, Porvoossa ja Turussa, jossa koetaan 25.3. kiertueen päätöskonsertti.

Mika Kallio Gong Odyssey

Mika Kallio – gongit ja syntetisaattori

Jussi Fredriksson – gongit ja syntetisaattorit
Jaska Lukkarinen – gongit, syntetisaattori ja lyömäsoittimet
Max Zenger – bassoklarinetti, kontrabassoklarinetti ja lyömäsoittimet

Kiertuepaikat

Ti 14.3 Kajaani, Kaukametsän sali
Ke 15.3 Pielavesi, Puustellin koulu
To 16.3. klo 19 Salo, Musine
Pe 17.3. klo 19 Espoo, Sellosali
La 18.3. klo 19 Seinäjoki, Ravintola Taro
Su 19.3. klo 19 Oulu, RioLive
Ma 20.3. klo 19 Raahe, Friemanin talo
To 23.3. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari
Pe 24.3. klo 20 Porvoo, Vanha 123
La 25.3. klo 19 Turku, Sibelius-museo