Ajankohtaista

Jazz-Espan ohjelma julkistettu

Sheri Toivomäki
26.4.2023

Suomen Jazzliiton jokakesäinen Jazz-Espa-konserttisarja järjestetään jälleen Helsingin Esplanadin puistossa 31. heinäkuuta – 5. elokuuta. Ilmaiskonserteissa nähdään lähes parikymmentä kokoonpanoa, joiden joukossa muun muassa Valtteri Laurell Nonet feat. Antti Sarpila, Signe, Eero Koivistoinen, DANTCHEV:DOMAIN sekä Mikko Innasen uusi kvintetti.

Suomen Jazzliiton 24. kertaa järjestämässä Jazz-Espa-konserttisarjassa kuullaan Espan lavalla jälleen nykyjazzin ajankohtaisimpia säveliä. Jazz-Espa esittelee monipuolisen läpileikkauksen kotimaista jazzia kesäisen Helsingin ytimessä kaikkien kaupunkilaisten helposti tavoitettavissa.

Jazz-Espan konserttiaikatauluihin tulee tänä kesänä hieman muutoksia; konsertit järjestetään arkisin klo 13.00, klo 16.00 ja klo 17.30. Lauantain 5.8. konsertit järjestetään klo 13.00 ja klo 14.30. Konsertit ovat ilmaisia, ikärajattomia ja niihin on esteetön pääsy.

Jazz-Espan avajaispäivässä nähdään kiitettäviä arvioita uudella albumillaan kerännyt Valtteri Laurell Nonet feat. Antti Sarpila, viime vuoden Emma-ehdokas Signe sekä nuoren polven jazzyhtye Iida Alanen Trio. Iltakonserttien ohjelmistossa loistavat kotimaisen jazzin legenda Eero Koivistoinen, taidokkaasti suomalais-bulgarialaista groovea tarjoileva DANTCHEV:DOMAIN, nykyrunoutta nykyjazziin yhdistävä Mikko Innasen uusi kvintetti sekä aktiivisesti kansainvälisiäkin estradeja valloittava jazzlaulaja Elena Mindru Finnection-kokoonpanonsa kanssa. Päiväkonserteissa puolestaan nähdään muun muassa Grammy-palkitun rumpali Joe Perin johtama Perillä, kolmannen albuminsa Jazz-Espalla julkaiseva Soul What feat. Joonatan Rautio, svengaava Django Collective Helsinki sekä rajoja rikkova Silva Kallionpää Quartet.

Jazz-Espan koko ohjelma: www.jazzespa.fi/ohjelma

Suomen Jazzliitto ry tuottaa Jazz-Espan Helsingin Kulttuurikeskuksen tuella. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimivat Savoy-teatteri,  Ravintola Kappeli, Grand Rental Oy ja Pop & Jazz Konservatorio.

Lisätiedot, kuvat ja haastattelupyynnöt Jazz-Espan tuottaja Sheri Toivomäki, sheri.toivomaki@jazzfinland.fi, Puh. 040 0535 760

OHJELMA 

Ma 31.7.
13.00 Ida Alanen Trio
16.00 Signe
17.30 Valtteri Laurell Nonet feat. Antti Sarpila

Ti 1.8.
13.00 Salesvuo Syncopation
16.00 Perillä
17.30 Eero Koivistoinen Quartet

Ke 2.8.
13.00 Pienet ihmiset isot puut
16.00 Ilmari Heikinheimo NORTHERN GARDEN
17.30 DANTCHEV:DOMAIN

To 3.8.
13.00 Silva Kallionpää Quartet
16.00 Teemu Kekkonen Trio
17.30 Mikko Innasen uusi kvintetti

Pe 4.8.
13.00 Jukka Haavisto
16.00 Soul What? feat. Joonatan Rautio
17.30 Elena Mindru Finnection

La 5.8.
13.00 Sharad Shakya Group
14.30 Django Collective Helsinki