Ajankohtaista

Maja Mannila valokeilassa Nordic Jazz Comets -tapahtumassa

Raisa Siivola
8.5.2023

Laulaja, pianisti ja säveltäjä Maja Mannilan trio edustaa Suomea pohjoismaisten jazzliittojen Nordic Jazz Comets -tapahtumassa Ruotsin Tukholmassa ja Gävlessä 11.–12.5.2023. Tapahtuma on osa kaksivuotista Nordic Jazz Comets Dagsverke -hanketta, jossa pohjoismaiset yhtyeet tutustuvat kestävyysteemoihin, tapaavat kollegoita ja promoottoreja sekä esiintyvät showcasessa. Maja Mannila ja Jazzliiton tuottaja Raisa Siivola jakavat ajatuksiaan tulevasta tapahtumasta hankkeen sivuilla julkaistussa artikkelissa.

Vuoden 2023 pohjoismainen showcase järjestetään Gävlessä osana Ruotsin jazzliiton Jazzfesten-tapahtumaa 12. toukokuuta. Pohjoismaiden klubi- ja festivaalitoimijoiden verkosto valitsi 69 hakijan joukosta viisi yhtyettä esiintymään katselmuksessa. Suomalaista uutta jazzia tapahtumassa edustaa Maja Mannilan trio, johon kuuluvat Mannilan lisäksi basisti Johannes Granroth ja rumpali Severi Sorjonen. Tapahtuma on osa Nordic Jazz Comets Dagsverke -projektia, jonka keskiössä on taiteellisten sisältöjen ja toimijoiden välisen yhteistyön kehittämisen lisäksi sosiaalinen ja ekologinen kestävyys. Konsertin ja verkostoitumistapaamisten lisäksi kaikki viisi Nordic Jazz Comets -bändiä tutustuvat Tukholmassa showcasea edeltävänä ”taksvärkkipäivänä” erilaisiin sosiaalista yhdenvertaisuutta edistäviin projekteihin.

Mannilan trion esiintyminen huipentaa Gävle Konserthusin illan, jossa esiintyvät myös ”vallankumousjazzia” soittava ALAWARI-sekstetti Tanskasta, pianisti-laulaja Gunnarssonin johtama Fanny Gunnarsson Quartet Ruotsista, eksentrisen ja tavattoman työteliään pianisti Magnús Jóhannin nimellä kulkeva islantilaistrio sekä Trondheimiä tunnetuksi tekevän saksofonistin Mona Krogstad Quartet Norjasta.

Maja Mannilaa ja Jazzliiton tuottaja Raisa Siivolaa haastateltiin Nordic Jazz Cometsin verkkosivuilta löytyvään artikkeliin, jonka voit lukea alla olevasta linkistä. Artikkeli on englanninkielinen. Linkin kautta löydät myös lisätietoja hankkeesta ja muista yhtyeistä.

Nordic Jazz Comets x Jazzfesten
Showcase 12.5.2023 Gävle Konserthus

Lineup:
ALAWARI (DEN)
Fanny Gunnarsson Quartet (SWE)
Mona Krogstad Quartet (NOR)
Magnús Jóhann (ICE)
Maja Mannila (FIN)

Lisää yhtyeistä ja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.nordicjazzcomets.com.

Lisätietoja Suomen Nordic Jazz Comets -yhteistyöstä antaa Jazzliiton tuottaja Raisa Siivola, raisa.siivola@jazzfinland.fi.

Ruotsin tapahtuman tuottaa Svensk Jazz, lisätietoja tuottaja Lisa Löfgreniltä osoitteesta lisa@svenskjazz.se

Maja Mannilan haastattelupyynnöt ja buukkaukset: Minna Huuskonen, Minnamurra Agency Oy, minna@minnamurra.fi.

Pohjoismainen kulttuuripiste myönsi Nordic Jazz Comets Dagsverke -projektille apurahaa vuosille 2022–2023. Suomen Jazzliitto ja muut kattojärjestöt, Jazz Danmark, Svensk Jazz, Norsk jazzforum ja islantilainen FÍH – Iceland Jazz, muodostavat projektin ohjaus- ja rahoittajaryhmän. Dagsverke on jatkoa vuosien 2020–2021 NJC-hankkeelle, jossa tutkittiin ympäristöystävällisiä ratkaisuja kiertue- ja konserttitoimintaan Pohjoismaissa. Vuoden 2022 tapahtuma järjestettiin Tanskan Kööpenhaminassa ja siellä Suomea edusti Adele Sauros Quartet.