Ajankohtaista

Jazzliitto Jazzaheadissa Suomen ständillä 6E24

Raisa Siivola
25.4.2023

Bremenin vuotuiset Jazzahead!-messut tulevat taas 27.–30.5.! Jazzliitto juhlistaa Kansainvälistä Jazzpäivää Suomen väreissä Music Finlandin messuosastolla jakaen tietoa Nordic Jazz Comets-, Constellations-, JazzCamp For Girls- ja On The Rails -hankkeista.

Jazzliiton kansainvälisten hankkeiden ajankohtaisia tapahtumia ovat

  • 11.–12.5. Maja Mannilan trion osallistuminen Nordic Jazz Comets -showcasetapahtumaan Tukholmassa ja Gävlessä;
  • 23.6.–3.7. Kaisa’s Machine -kvartetin On The Rails -junakiertue euroraiteilla;
  • 7.–10.7. JazzCamp For Girls -leiri jazzista kiinnostuneille tytöille Pori Jazzissa.

Syyskaudella 2023 Constellations-hankkeessa toivotamme Suomeen tervetulleeksi taiteilija-aktivisti Frederike Berendsenin tutustumaan Jazzliittoon ja muihin suomalaistoimijoihin. Oma, aiempien vuosien Nordic Jazz Comets -artistimme, basisti Kaisa Mäensivu, osallistuu puolestaan Constellations-verkoston residenssiohjelmaan Italiassa. Jazz Finland Residency -ohjelma jatkuu niin ikään syksyllä 2023 myöhemmin julkistettavan taiteilijan kanssa.

Jazzliitto Jazzaheadissa

Jazzliiton tuottaja-tiedottaja Raisa Siivola on paikalla Jazzaheadissa 27.–29.4., ja tapaamiset onnistuvat parhaiten Music Finlandin messuosastolla 6E24. Raisan tavoitat parhaiten Whatsapp-viestillä numeroon 044 205 6926, tai meilitse raisa.siivola@jazzfinland.fi

Perjantaina 28.4. klo 12: Nordic At Noon
Jazzliitto osallistuu Jazzaheadissa jo perinteeksi muodostuneeseen Nordic At Noon -kokoontumiseen messuhallilla pohjoismaisten messuosastojen rykelmässä

Perjantaina 28.4. klo 20: Clubnight – Teemu Kekkonen Trio & Quartet Ajaton
Jazzliitto kutsuu kaikki kuuntelemaan suomijazzia Finnish Clubnightiin Metropol Theater Bremeniin. Klubi-illassa esiintyvät Teemu Kekkonen Trio ja Quartet Ajaton. Ilta on Suomalais-saksalaisen seuran järjestämä.

Lauantaina 29.4. klo 17.45: Jussi Reijonen: Three Seconds | Kolme Toista (FIN/US/NL)
Messuhallissa 7.1 esiintyy showcasessa suomalaissyntyisen oud- ja kitarataituri Jussi Reijosen kansainvälisistä muusikoista koostuva nonetti. Muun muassa Jazztimes ja All About Jazz ovat ylistäneet vuoden 2022 albumia “Three Seconds | Kolme Toista” vuoden parhaaksi jazzlevyksi.

Lisätietoja Suomen Jazzahead-osastosta antaa Music Finlandin vientipäällikkö Niko Kangas, puh. 050 5443312, email: niko.kangas@musicfinland.fi