Ajankohtaista

Heimojazz tulee taas!

Raisa Siivola
15.5.2023

Suomen ja Viron Jazzliittojen Heimojazz-bändivaihtoprojekti jatkuu toukokuussa kahden vuoden koronatauon jälkeen! Jazzliiton kiertueella oleva Joonas Tuuri Quartet vierailee Tallinnassa Philly Joe’s -klubilla 20.5., ja virolainen LUUM-nelikko saapuu Helsinkiin esiintymään Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla keskiviikkona 31. toukokuuta.

Suomen ja Viron Jazzliittojen Heimojazz-bändivaihtoprojektissa vuosittain kaksi suomalaista Jazzliiton kiertueella olevaa yhtyettä matkaa esiintymään Tallinnaan ja vastaavasti kaksi naapurimaan kokoonpanoa saapuu Helsinkiin. Helsingin Heimojazz-konsertit on toteutetaan Suomessa yhteistyössä Freelancemuusikot ry:n ja ravintola Juttutuvan Rytmihäiriö-klubin kanssa. Tallinnan Heimojazz-konserttia tukee Suomen Viron-instituutti TelepArt-tuen muodossa – lämmin kiitos tuestanne!

 

 

La 20.5.2023 klo 20.00
Joonas Tuuri Quartet @ Philly Joe’s, 10 Vabaduse väljak
Liput 15/12/10/8 €
www.phillyjoes.com

Basisti Joonas Tuurin kvartetti on perustettu vuonna 2017, ja sen ensilevy Dimensions julkaistiin vuonna 2022. Tuurin sävellysten keskiössä ovat kauniit ja tarttuvat melodiat sekä vahvat tunnelmat. Dimensions-albumi on saanut mukavasti kuunteluita kansainvälisillä soittolistoilla Spotifyssä ja YouTubessa. November-kappale pääsi heti julkaisun jälkeen Spotifyn Coffee Table Jazz -listalle ja on kerännyt jo yli miljoona kuuntelua.

Joonas Tuuri – kontra- ja sähköbasso
Ilmari Rönkä – alttosaksofoni ja huilu
Artturi Rönkä – piano
Anssi Tirkkonen – rummut
www.joonastuuri.com

Ke 31.5.2023 klo 19.00
LUUM @ Rytmihäiriöklubi, Juttutupa, Säästöpankinranta 6, Helsinki
Vapaa pääsy!
www.juttutupa.fi

Nuoren polven virolaismuusikoista koostuva, elokuvallisista äänimaailmoistaan tuttu LUUM julkaisi esikoislevynsä Guide viime vuonna. Levyllä akustiset tunnelmapalat sulautuvat saumattomasti elektronisiin soundeihin, ja Maurice Ravel kohtaa Madis Muulin sävellysten meditatiivisen avaruusmystiikan.

Madis Muul – piano
Raimond Mägi – basso
Karl-Juhan Laanesaar – rummut
Allan Järve – trumpetti

Kuva Joonas Tuuri Quartet, kuvaaja Suvi Sistonen.