Ajankohtaista

Jazz-Espa osallistui hiilijalanjälkilaskentaan

Sheri Toivomäki
9.6.2023

Jazz-Espa osallistui vuonna 2022 kotimaisen elävän musiikin hiilijalanjälkilaskentaan.

Osallistumalla koko toimialan kattavaan hiilijalanjälkiselvitykseen rakennetaan tiekarttaa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta yhdessä kotimaisen livealan kanssa. Elävän musiikin tiekartta julkaistaan kokonaisuudessaan 20 kesäkuuta 2023.

Jazz-Espan vuoden 2022 hiilijalanjälki oli noin 4 tonnia CO2e. Suurin osa päästöistä muodostui palveluhankinnoista (70,6 %) ja seuraavaksi suurin päästöluokka olivat artistien ja tuotannon matkat (18 %). Tämän lisäksi päästöjä muodostui tavarahankinnoista (5%), artistitarjoiluista, (4,7%), jätteestä sekä työssäkäynti- ja alihankinnan matkoista. Yleisön paikalle saapumisen päästöt aiheuttavat usein isoissa tapahtumissa myös päästökuormaa, mutta Jazz-Espan suhteen arvioimme, että keskeinen sijainti ja hyvät julkiset liikenneyhteydet saivat valtaosan viime kesän yleisöstämme saapumaan paikalle vähäpäästöisesti: jalan, pyörällä, sähköpotkulaudalla tai julkisilla.

Kiitos kun autatte meitä pienentämään Jazz-Espan jalanjälkeä!

Laskennan toteutti Positive Impact osana Suomen Jazzliiton koordinoimaa Elävän musiikin hiilijalanjälki -hanketta.