Ajankohtaista

Jazzliiton ensimmäinen vastuullisuusraportti julkaistu

2.6.2023

Suomen Jazzliitto laati vuonna 2022 ensimmäisen vastuullisuusohjelmansa. Vastuullisuusohjelmamme kantavana ajatuksena on: ”Jazz kuuluu kaikille – vastuullisuus näkyy kaikkialla”. Ohjelmassa on määritelty neljä strategista vastuullisuusteemaa, jotka ovat:

1.Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus jazzalalla

2.Jazzin saavutettavuus

3.Ympäristöystävällinen jazzala

4.Hyvä hallinto

Vuoden 2022 aikana Jazzliiton vastuullisuustyö eteni isoja askelia eteenpäin. Vastuullisuusohjelmamme lisäksi rakensimme vuoden aikana ympäristösuunnitelman ja elokuussa Jazzliitolle myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti. Laajensimme yhdenvertaisuustyöryhmämme vastuullisuustyöryhmäksi, ja loimme turvallisemman tilan periaatteet koko Jazzliiton toimintaan. Toimikautena toteutimme myös kaksi laajaa kehityshanketta. Hallinnoimme ja koordinoimme Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta, jossa pilotoimme ja testasimme kestävämpiä kiertuetoiminnan malleja. Osana hankekokonaisuutta laskettiin myös koko elävän musiikin alan hiilijalanjälki. Hallinnoimme lisäksi kestävän kehityksen digitaalisen alustan Elma.liven rakentamista musiikkialalle yhdessä järjestöalan kumppaniemme kanssa.

Jazzliiton hallitus seuraa neljän tavoitteen edistymistä ja tulokset kootaan vuosittain vastuullisuusraporttiin. Liiton ensimmäinen raportti on nyt julki ja luettavissa osana Jazzliiton toimintakertomusta.

Pääset lukemaan Jazzliiton vastuullisuusraportin Toimintakertomuksestamme täältä.

Lue lisää Jazzliiton vastuullisuusohjelmasta https://jazzliitto.fi/meista/vastuullisuus/