Ajankohtaista

Yhteistuotantokiertueella Case Kämäräinen feat. Severi Pyysalo

Valtteri Pokela
19.9.2023

Pohjoinen mystiikka, tarttuvat melodiat ja vapaa improvisaatio – näistä elementeistä musiikkia ammentava Case Kämäräinen feat. Severi Pyysalo konsertoi yhdeksällä paikkakunnalla 20.–30.9. Jazzliiton yhteistuotantokiertueen puitteissa.

Intuitio, joka johtaa meitä usein niin arjessa kuin muissakin elämän päätöksissä, on toiminut Case Kämäräinen -yhtyeen viime syksynä julkaistun Mystique From The North -albumin punaisena lankana. Tomi Kämäräinen lähestyi uuden musiikin säveltämistä luottaen täysin intuitioonsa. Miltei jokaisen kappaleen tyyli ja rytminen runko sai alkunsa ”rumpu-grooveista”, joita hän oli improvisoidessaan nostanut ehdolle uutta levyä varten. Sävellystyössä Kämäräinen käytti brittiläistä 60-luvun vibrafoniaan, jonka soundiin hän on ihastunut. Näin ollen sävellyksien harmonia ja melodiat saivat alkusysäyksensä vibrafonilla soitetuista vapaan improvisaation tuotoksista, joita hän muokkasi sopiviksi rytmisiin ideoihinsa. Yhtyeen muun jäsenistön vahva vapaa improvisaatio kuljetti eteenpäin Kämäräisen säveltämään musiikkia, joissa kaikille on tilaa toteuttaa omaa visiotaan soittajana ja näin tuoda oma kädenjälkensä kokonaisuuteen.

Kiertueen erityisvieraina kuullaan vibrafonisti Severi Pyysaloa sekä basisti Antti Lötjöstä. Konserteissa kuullaan niin uutta kuin vanhaakin musiikkia yhtyeen tuotannosta.

Case Kämäräinen feat. Severi Pyysalo

Severi Pyysalo – vibrafoni
Marek Konarski – saksofoni
Tuomo Uusitalo – piano
Antti Lötjönen – basso
Tomi Kämäräinen – rummut

Konserttipaikat ja -päivämäärät

Ke 20.9. klo 19.00 Oulu, RioLive / OMJ Jazz & Etno, Oulun musiikkijuhlasäätiö sr
To 21.9. klo 19.00 Kajaani, Kaukametsän sali
Pe 22.9. klo 19.00 Nurmes, Hannikaisen sali
La 23.9. klo 19.00 Kuopio, Maxim (Aleksis Liukko, piano)
Ma 25.9. klo 19.00 Turku, Rica Bar / Monday Jazz Happening, Jazz City Turku
Ke 27.9. klo 19.00 Helsinki, Juttutupa / Rytmihäiriöklubi
To 28.9. klo 19.00 Jyväskylä, Poppari / Jazz JKL ry
Pe 29.9. klo 18.00 Espoo, Kupla / April Jazz Club, Espoo Big Band ry
La 30.9. klo 17.00 Salo, Ravintola Musine / SaloJazz Festival

Jazz soi ja näkyy!

Valtakunnallinen kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeinen toimintamuoto kotimaassa. Kiertueiden puitteissa järjestetään vuosittain noin 100 konserttia keskimäärin 40 eri paikkakunnalla. Tuotantoon lukeutuu vuosittain neljä omatuotantoista sekä viisi ulkopuolisten tuottajien yhteistyössä tuotettua kiertuetta.

Kuva: Ilkka Kokkonen