Ajankohtaista

Jazzliitto mukana Musiikki X Mediassa – teemana vastuullisuuden vahvistuva vaatimus

Valtteri Pokela
3.6.2024

Jazzliitto ja Elma.live tuottavat yhteistyössä Musiikki X Median sekä LuoTo-hankkeen kanssa Musiikki X Median Music & Future -teemapäivään perjantaina 4.10.2024 keskustelutilaisuuden, jossa pureudutaan vastuullisen toiminnan vahvistuviin vaatimuksiin ja mm. rahoituksen vastuullisuuskriteereihin. Keskustelemassa on monipuolinen joukko taiteen ja kulttuurin rahoittajia.

Vastuullisuuden vahvistuva vaatimus ja miten siihen vastataan

Vastuullisuudesta ja kestävyydestä on tulossa yhä vahvemmin osa kaikkea musiikkialan toimintaa. Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten vastuullisuuden vaatimus näkyy rahoituksen kriteereissä nyt ja lähitulevaisuudessa sekä esitellään helppokäyttöisiä ja ilmaisia työkaluja, jotka on laadittu auttamaan toimijoita oman vastuullisuustyön kehittämisessä ja siitä raportoinnissa.

Keskustelussa ovat mukana edustajat Koneen Säätiöstä, Taiteen edistämiskeskuksesta, opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Luova Eurooppa -ohjelmasta ja Musiikin edistämissäätiöstä.

Riitta Kaivosoja, ylijohtaja, Opetus- ja kulttuuriministeriö
Riikka Koivula, ohjelma-asiantuntija, Luova Eurooppa -ohjelma
Kalle Korhonen, tiede- ja taiderahoituksen johtaja, Koneen säätiö
Henri Terho, taiteen tukemisen päällikkö, Taike
Tommi Saarikivi, toimitusjohtaja, Musiikin edistämissäätiö

Tilaisuuden moderoi: Leo Stranius, toimitusjohtaja, Third Rock Finland

Kolmipäiväinen Music X Media järjestetään Tampereella 2.–4.10.2024. Uutinen Vastuullisuuden vahvistuva vaatimus -keskustelutilaisuudesta sekä muista uusista ohjelmajulkaisuista Music X Median sivustolla täällä.

Tilaisuuden järjestäjäkumppanina on Uudenmaan liiton LuoTo-hanke, joka kokoaa yhteen luovien alojen kestävyyshankkeet ja luo konkreettiset askelmerkit luovien alojen siirtymälle ekologisesti kestävään, vähähiiliseen tulevaisuuteen.

Kuva: Akseli Jaakola