Tapahtumat

Adele Sauros Quartet Nordic Jazz Comets -kiertueella Ruotsissa

10.10.–16.10.2022

Jazzliitto kartoittaa kiertuetoimintansa ilmastovaikutuksia vuonna 2022. Seitsemällä erilaisin konseptein toteutetulla pilottikiertueella tutkitaan syksyllä keinoja päästövähennyksiin ja kerätään tietoa osallistujilta uudenlaisten kiertuemallien käytettävyydestä ja vaikutuksista. Pilottikiertueiden muusikot ja konserttijärjestäjät osallistuvat myös Suomen elävän musiikin toimialan ilmastolaskentaan.

Syksyn viides pilottikiertue tapahtuu kokonaan naapurimaassa. Vuosina 2020–2021 toteutettu pohjoismainen Nordic Jazz Comets -verkostohanke ja sen tuotoksena julkaistu opas herättelivät jazzalaa ympäristöystävällisempiin konserttituotantoihin Pohjolassa. Nyt pilottikiertueena toteutettava Adele Sauros Quartetin kiertue testaa kestävämpiä toimintamalleja konserttipaikoilla myös käytännössä.

Viiden konsertin tiiviillä kiertueellaan yhtye kiertää Lounais-Ruotsia Nordic Jazz Comets -yhteistyöverkosto Knutpunktin kutsumana. Knutpunkt (”solmukohta”) on Göteborg Artists Centerin hallinnoima jazzklubien verkosto. Yksi esiintymisistä on videoitava pop-up-konsertti osana GAC:n Innovativ Digital Distribution av konserter -projektia. Projektissa tuodaan musiikin ja kuvan avulla näkyväksi kulttuurin arvostusta ja merkitystä kaupunkisuunnittelussa.

Saksofonisti Adele Sauroksen johtama kvartetti on perustettu jo vuonna 2012 ja se esiintyi Suomen edustajana vuoden 2022 Nordic Jazz Comets -showcasessa Kööpenhaminassa. Sauroksen rohkeasti eri tyylejä yhdistelevät melodiset ja vakavat sävellykset ammentavat vaikutteita niin pohjoismaisen kuin amerikkalaisen jazzin perinteestä.

Adele Sauros Quartet

Adele Sauros – tenorisaksofoni
Juho Valjakka – piano (sijaistaa kiertueella Toomas Keski-Sänttiä)
Vesa Ojaniemi – kontrabasso
Tuomas Timonen – rummut

http://adelesauros.com/

Kiertuekonsertit:

Ti 11.10. klo 20.00 Älmhult, Folkets Hus
Ke 12.10. klo 20.00 Halmstad, Nissanscenen
To 13.10. Älmhult, Pop-up-konsertti IKEAssa (InDiiD-projekti)
Pe 14.10. klo 20.00 Ljungskile, L´Jazz
La 15.10. klo 18.30 ja 21.00 Göteborg, Unity Jazz

Yhteistyökumppaneina Knutpunkt rf. ja Göteborg Artist Center GAC
https://www.knutpunkt.com/new-page 

https://www.gac.se/en-GB

Kiertue on osa Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta 2022–2023. Kiertueella osallistutaan myös koko Suomen elävän musiikin ilmastolaskentaan.

Kampanjalogo, jossa pinkin ympyrän keskellä lukee: "Elävä musiikki sydän ilmasto"

Lisätietoja