Ajankohtaista

Jazzliitto navigoi Ekokompassilla!

Raisa Siivola
1.6.2022

Jazzliitto on luonut ympäristöohjelmansa kaudelle 2022–2024 jatkuvaan parantamiseen perustuvan Ekokompassi-järjestelmän avulla.

Ohjelmamme painopisteenä ovat tuotantojen päästöjen vähentäminen ja jäsentemme ympäristötyön tukeminen. Jazzliitto hakee Ekokompassi-sertifikaattia kesällä 2022. 

Mittaamme Jazzliiton hiilijalanjäljen Puuni Oy:n asiantuntijatyönä vuosilta 2021 ja 2022, ja laadimme päästövähennyssuunnitelman. Teemme jo kuluvana vuonna ympäristölupauksiamme tukevia muutoksia perustoimintaamme: vaihdamme toimistomme sähkön uusiutuvaan energiaan, tehostamme tilankäyttöämme, seuraamme jätteen määrää ja siirrymme kasvispainotteisiin ruokailuihin kokouksissamme. 

Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hankkeessa tuotamme syksyllä 2022 seitsemän pilottikiertuetta, joilla tutkimme erilaisia vähähiilisen kiertuetuotannon mahdollisuuksia samalla kun jazz soi ympäri Suomen. Hankkeessa myös laaditaan vihreämpien konserttien ja kiertueiden vinkkilistat keikkajärjestäjien, muusikoiden ja agenttien käyttöön.

Yhteistyössä Savoy-teatterin kanssa tuottamamme jokakesäisen Jazz-Espa-konserttisarjan päästöt mitataan osana Suomen elävän musiikin ilmastolaskentaa. Tapahtuman ympäristöteot julkaistaan jo kuluvan vuoden viestinnässä: www.jazzespa.fi.

Kunnianhimoisena tavoitteenamme ovat hiilineutraalit kiertueet ja Jazz-Espa vuonna 2024!

Ekokompassi-logo ja vihreä ympyrä, jonka sisällä teksti: Olemme matkalla kohti ympäristövastuullisempaa toimintatapaa. Rakennamme Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää.