Ajankohtaista

John Hollenbeckin vierailu toteutuu elokuussa

Raisa Siivola
6.7.2022

Jazz Finland Residency -ohjelmassa nähdään yhdysvaltalaisen rumpali, säveltäjä John Hollenbeckin vierailun toinen osa 1.–21. elokuuta. Koronapandemian johdosta Hollenbeckin viime vuoden vierailu jouduttiin jakamaan kahteen osaan, joista toinen toteutuu nyt, vuoden odotuksen jälkeen.

John Hollenbeck tunnetaan erityisesti yhtyeestään Claudia Quintet sekä työskentelystään Bob Brookmeyerin kanssa. Hollenbeck on saanut lukuisia alan palkintoja, ja mm. viisi GRAMMY-ehdokkuutta. Hollenbeck toimi rumpujensoiton ja improvisoinnin professorina Jazz Institute Berlinissä vuosina 2005–2016. Vuonna 2015 hän liittyi Montrealin Faculty of McGill University’s Schulich School of Musicin opettajakuntaan.

Koronapandemiasta huolimatta Hollenbeck ehti viime vuoden vierailullaan kahden viikon aikana tavata noin 50 suomalaista muusikkoa, opettaa Sibelius-Akatemian jazzmusiikin opettajien leirillä, konsertoida Sibelius-Akatemian opettajista koostuvan yhtyeen kanssa KOKO Jazz Clubilla Helsingissä 19.8., konsertoida UMO Helsingin kanssa 24.8. Kulttuuritehdas Korjaamolla striimikonsertissa sekä pitää master class -opetusta Sibelius-Akatemiassa.

Hollenbeckin julkiset esiintymiset Suomessa elokuussa 2022:

6.8.2022 John Hollenbeck Quartet, Elojazz, Oulu (John Hollenbeck, Kari Ikonen, Verneri Pohjola, Sébastien Boisseau)

8.8.2022 John Hollenbeck Quartet, Koko Jazz Club, Helsinki (John Hollenbeck, Kari Ikonen, Verneri Pohjola, Sébastien Boisseau)

15.8.2022 Iro Haarla & John Hollenbeck duo, Hakasalmen Huvila, Helsinki (järj. Helsinki Jazz ry)

19.8.2022 Natalia Castrillón – Sergio Castrillón – John Hollenbeck trio, Hakasalmen Huvila, Helsinki (järj. Helsinki Jazz ry)

4.8.2022 Jazz Jam & Brew jamien houseband, Konepaja Biergarten, Helsinki (Teemana Cole Porter. Jouni Järvelä, saksofoni & jami-isäntä, Max Zenger, saksofoni, Juho Valjakka, piano, Juuso Rinta, basso, John Hollenbeck, rummut)

Jazz Finland Residency on korkeatasoinen jazzalan kutsuvierasresidenssi muusikoille, säveltäjille ja kapellimestareille. Suomen Jazzliiton koordinoima ja hallinnoima residenssi kutsuu vuosittain Suomeen kaksi kansainvälistä artistivierasta 1–2 kuukauden mittaiselle residenssijaksolle. Residenssiohjelmaan kuuluu mestarikurssien pitäminen Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä sekä esiintyminen yhdessä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Konseptina on, että lisäksi kaikki ammattijazzmuusikot ja muut alan ammattilaiset voivat ehdottaa yhteistyötä residenssiartistille. Residenssin yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Music Finland, Jazzmuusikot ry ja HIAP Helsinki International Artist Programme.