Ajankohtaista

Mia Simanaisen Quartet Ajaton mittaa ilmastovaikutuksia yhteistuotantokiertueella

Raisa Siivola
20.8.2022

Omalaatuinen yhtye Quartet Ajaton tekee elo-syyskuun vaihteessa kuuden paikkakunnan kiertueen. Kiertue on yhteistuotanto Suomen Jazzliiton kanssa ja se toteutetaan Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hankkeen järjestyksessään toisena pilottikiertueena.

Quartet Ajaton matkailee nimensä mukaisesti myös ajassa ja tuottaa kekseliäitä versioita eri aikakausien musiikista. Toinen albumi Early Music in the Latest Way (Alba Records 2020) sisältää renessanssi- ja barokkiajan sävellyksiä! Yhtyeen instrumentaatio on alusta asti herättänyt ihastusta ja ihmetystä, ja se lieneekin maailmassa ainoa laatuaan. Muusikoiden taustat ulottuvat poikkeuksellisen laajalle: jazzmusiikista barokkiin, argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin, improvisointiin ja kaiken maailman kokeiluun.

Kvartetti on löytöretkeillyt yhdessä jo kahdeksan vuoden ajan ja inspiroinut musiikillaan kuulijoita Suomen lisäksi Englannissa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä.

”Tämän yhtyeen musiikista voi nauttia niin tavan tolliainen kuin valistunut
musiikintuntijakin – kiertueohjelmassa on jälleen luvassa makoisia yllätyksiä”, paljastaa laulaja, yhtyeenjohtaja Mia Simanainen pilke silmäkulmassa.

Tällä kiertueellaan yhtye mittaa hiilijalanjälkeään osana Suomen elävän musiikin ilmastolaskentaa ja Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta.

Quartet Ajaton

Mia Simanainen – laulu
Henrik Sandås – bandoneón
Kari Ikonen – moog-syntetisaattori
Aino Juutilainen – sello

Kiertuekonsertit:

To 25.8. Savonlinna Kulttuurikellari klo 19
Pe 26.8. Iisalmi Koko Jazz Raatihuone klo 18 – HUOM! Siirtyy Helsingin Koko Jazz Clubille 13.10.2022!
La 27.8. Kajaani Kouta-sali klo 19
Su 28.8. Lieksa Brahe-sali klo 17
Ke 31.8. Kerava Jazz -festivaali / Keravan kirkko klo 19
To 1.9. Tallinna Philly Joe’s klo 20

www.miasimanainen.info

Kampanjalogo, jossa pinkin ympyrän keskellä lukee: "Elävä musiikki sydän ilmasto"