Ajankohtaista

Manuel Dunkel Quartetin kiertueella vielä kolme konserttia

Raisa Siivola
22.11.2022

Saksofonisti-säveltäjä Manuel Dunkel kvartetteineen esiintyy Suomen Jazzliiton ja Raitala Musicin yhteistuotantokiertueella vielä kolmen konsertin verran joulukuussa. Pandemian vuoksi useaan kertaan siirtyneen kiertueen konsertteihin pääsee vielä Tallinnassa 1. joulukuuta, Porvoossa 2. joulukuuta ja Jyväskylässä 7. joulukuuta.

UMO:sta ja lukuisista huippuorkestereista tutun saksofonisti Manuel Dunkelin yhtyeessä soittavat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Jaska Lukkarinen. Virtuoosimainen kokoonpano tunnetaan erityisesti melodisesta ilmaisustaan ja omaleimaisesta soundistaan.

Manuel Dunkel Quartetin Jazzliiton kiertue otti ”varaslähdön” syyskuussa 2020, kun yhtye esiintyi Turussa pistokeikalla Flame Jazzin ja Monday Jazz Happeningin ensimmäisellä yhteisellä klubilla. Toistuvien rajoitusten ja haastavien aikataulujen myötä jatkoa saatiin kuitenkin odottaa kärsivällisesti – aina loppuvuoteen 2022 asti. Yhtye konsertoi elokuussa Vaasassa, Tampereella ja Oulussa ja marraskuussa Kajaanissa.

Konserttien lisäksi pitkä odotus palkittiin uudella musiikilla: Dunkel julkaisi marraskuussa 2021 seitsemännen albuminsa Northern Journey. Levy jatkoi tutulla intensiivisellä ja ilmaisuvoimaisella tyylillä, josta saksofonitaituri hyvin tunnetaan niin meillä kuin maailmallakin. Dunkelin musiikin ja hänen yhtyeensä keskiössä onkin voimakas ja vivahteikas saksofonisoundi, joka taipuu luontevasti intensiivisestä postbop-tyylistä aina herkimpiin balladitunnelmiin asti.

Kiertueen tuottaa Raitala Music Oy yhteistuotantona Suomen Jazzliiton kanssa.

Kiertuekonsertit

01.12. Philly Joe’s, Tallinna (bassossa Joonas Tuuri)
02.12. Vanha 123, Porvoo (bassossa Joonas Tuuri)
07.12. Poppari, Jyväskylä

Manuel Dunkel Quartet

Manuel Dunkel – tenorisaksofoni, Alexi Tuomarila – piano, Antti Lötjönen/Joonas Tuuri – basso, Jaska Lukkarinen – rummut