Ajankohtaista

Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto 2023 Jazzliiton toiminnanjohtaja Maria Silvennoiselle

Valtteri Pokela
10.11.2023

Muusikkojen liiton vuoden 2023 tunnustuspalkinto on myönnetty Maria Silvennoiselle merkittävästä työstä musiikkialan hyväksi. Silvennoinen on edistänyt musiikkialan vastuullisuutta, jazzmusiikin saavutettavuutta sekä alan yhteisöllisyyttä niin Suomessa kuin kansainvälisesti, ja hänen toimintaansa ohjaa määrätietoinen ja positiivinen ratkaisukeskeisyys. Palkinto on arvoltaan 5 000 euroa.

Suomen Jazzliiton toiminnanjohtaja Maria Silvennoinen on työssään edistänyt musiikkialan sosiaalista ja ekologista vastuullisuutta. Silvennoinen on toiminut aktiivisesti hanke- ja verkostoyhteistyössä sekä toteuttanut ja pilotoinut konkreettisia toimenpiteitä Jazzliiton toiminnassa.

Silvennoinen on osoittanut poikkeuksellista aloitteellisuutta ja kyvykkyyttä kestävän kehityksen ja ilmastotyön edistämiseksi kotimaisella musiikkialalla. Hän on onnistunut kokoamaan laajasti alan toimijoita työskentelemään yhteisten tavoitteiden eteen. Silvennoisen toiminta ei rajoitu vain kirjauksiin paremmasta maailmasta, vaan työtä tehdään ruohonjuuritasolla esimerkiksi Jazzliiton hiilineutraalin kiertuemallin parissa, kuvaillaan Muusikkojen liiton tiedotteessa.

Silvennoinen on muun muassa vastannut musiikkialan kestävän kehityksen digitaalisen Elma-alustan kehittämistyön hallinnoinnista ja edistänyt sitä, että musiikin alan toimijat saavat välineitä toimintansa kestävään kehitykseen ekologisesta, sosiaalisesta, kulttuurisesta ja taloudellisesta näkökulmasta.

Ennen Jazzliiton toiminnanjohtajan pestiä Silvennoinen on työskennellyt Budapestissa FinnAgoran kulttuuri- ja viestintäpäällikkön, Etnosoi!-festivaalin tuottajana ja tiedottajana sekä artistimanagerina Allegro Artist Managementissa Suomessa ja Berliinissä. Koulutukseltaan Silvennoinen on musiikin maisteri (MuM, Arts Management, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia) ja filosofian maisteri (FM, musiikkitiede, Helsingin yliopisto).

Palkinto luovutettiin Silvennoiselle 10. marraskuuta 2023 Tanssin talolla, Helsingissä.

5 000 euron suuruinen tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain merkittävästä työstä Muusikkojen liiton toimintapiirissä. Tunnustuspalkinto on jaettu vuodesta 1978 alkaen.

Kuva: Maarit Kytöharju